SIM Only 800 | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart krijgt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per jaar betaalt een stuk lager zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telefonie abonnement ondertekent voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas aanvangen bij €26. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je abonnement.
sim only telfort

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de looptijd je telefoon helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 800

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan uitgaven. De meeste mensen betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een telecomabonnement is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral super voor de beller die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 800 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 800 – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only 800
sim only deals

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is waarschijnlijk genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere internetbundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomcontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 800

 

Scroll to top