SIM Only contracts | Tips en informatie bij vergelijken

Een SIM Only abonnement kan betaalbaar zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een mooie telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te hebben is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een abonnement waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt redelijk minder zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een SIM Only abonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas beginnen bij €28. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je abonnement zonder smartphone.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon koop je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon regelen dat je na de duur van je contract je telefoon volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only contracts

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. Ontzettend veel bellers betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun belcontract, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een telecomabonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral slim voor de klant die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only contracts – Simlockvrije telefoon

SIM Only contracts – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only contracts
sim only telefoon

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is waarschijnlijk voldoende om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere MB bundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only contracts

 

Scroll to top