SIM Only gratis | Tips en informatie bij SIM Only telefonie abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een contract voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart gebruikt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je jaarlijks betaalt veel minder hoog zullen worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een telecomabonnement ondertekent voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de contractduur je smartphone voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only gratis

Door het hebben van een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. Bijna alle bellers betalen namelijk meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral ideaal voor de klant die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een contract voor telefonie in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only gratis – Simlockvrije telefoon

SIM Only gratis – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only gratis
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is denken wij genoeg om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe internet en mobiel bellen abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only gratis

 

Scroll to top