SIM Only reclame | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een SIM Only abonnement is niet altijd heel duur! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te halen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de uitgaven die je maandelijks betaalt redelijk minder hoog worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telefonie abonnement ondertekent voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only vergelijken

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard abonnement met een telefoon betaal je je maandelijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel regelen dat je na de looptijd je toestel volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only reclame

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Ontzettend veel bellers betalen vaak meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun uiteindelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een telecomabonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral super voor de klant die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only reclame – Simlockvrije telefoon

SIM Only reclame – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only reclame
sim only onbeperkt bellen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is meestal sufficient om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only reclame

 

Scroll to top